onsdag 29 september 2010

Jubileumsdagen i Sollentuna









Lördagen den 18 september samlades ett 35-tal lagotto med ännu fler mattar och hussar i Edsbergsparken i Sollentuna för att fira SLRK:s 10-årsjubileum. Under några timmar fick vi en chans att träffa en massa andra lagotto, prata hund och ta del av en rad aktiviteter som några av klubbens outtröttliga entusiaster hade ordnat.
Det såldes lotter, man kunde gå en tipsrunda med lagotto-frågor och det fanns möjlighet att handla ur klubb-shopen. Annika Ahlén stod till förfogande för de som ville veta mer om hur våra lagotto kan leta hjorttryffel och Karin Lindahl hade information om pälsvård och lagottoskötsel för de som ville veta mer om detta. Margareta Gyllström visade hur rallylydnad går till och vem som ville fick pröva på en rallylydnads-bana. Att döma av kommentarerna efteråt var det många som blev sugna på att fortsätta och kanske gå någon kurs. Margareta visade sen också prov på lite tävlingslydnad med sin Totti och Ingela Melkersson hade freestyle-uppvisning med sin Essa.
Klubbens ordförande Karin Lindahl hade sedan ringträning för alla som ville träna lite innan dagens inofficiella drive-in-utställning.
16 hundar anmäldes och domare Annika Ahlén hade ”öppen” kritik. Detta innebär att Annika talade om för publiken vilka för- och nackdelar hon såg hos hundarna, vilket alltid är uppskattat. Till Dagens vackraste lagotto och BIR utsåg Annika den unga tiken Lagottessa Gianduia, ägare Gun Holst, Tyresö och vackraste hane och BIM blev Kalí, ägare Helena Eneström, Älvsjö.
Trots tunga moln på himlen klarade vi oss från regn nästan hela dagen, men precis när utställningen var färdig öppnade himlen sig och de som plockade undan efter dagen fick sig en rejäl rotblöta.
Stort tack till alla frivilliga krafter i klubben som arrangerade denna härliga dag!


Ps! Vinnarna av tipspromenaden, familjen Jan Falk, har pris att hämta. Ta
kontakt med; karin.bonebreakers@telia.com